dinsdag 20 juni 2017

Nederland en dus ook Didam vergrijst. De moderne oudere is iemand met duidelijke wensen. Het liefst blijft de gemiddelde senior zo lang mogelijk zelfstandig met, waar nodig, wat ondersteuning. De ondersteuning of zorg die meegroeit met de vraag zonder dat verhuizen noodzakelijk is. De ideale woning voor de ouder wordende mens is ruim, comfortabel, ligt in de nabijheid van groen en zeker in het hart van eigen dorp.
Meulenvelden is een optelsom van deze wensen en eisen. De zorgverlening staat letterlijk centraal: vanuit de kern zijn er directe verbindingen met omliggende gebouwen. In die opzet zijn organisatorische en logistieke punten herkenbaar. In de kern is de meest intensieve zorg beschikbaar, naar buiten toe neemt de zorgbehoefte en het aantal zorgdiensten af.
Meulenvelden ligt in het hart van Didam en bestaat uit 285 woonzorgappartementen, 30 verpleeghuisplaatsen, 16 woningen voor gehandicapten, 38 woningen voor starters, winkels, parkeergelegenheid voor ongeveer 180 auto's en een uitgebreid gezondheidscentrum. Daarnaast biedt het onderdak aan onder andere het Filmhuis Didam, het grand-café De Marktmeester, een wasserij en het Servicepunt. Meulenvelden is verdeeld in 3 gebouwen genaamd: Waverlo, Tesma en Panhuis. Op de volgende pagina's leest u alles over Meulenvelden.